Skip to main content

5 στοιχεία που πρέπει να έχει απαραίτητα ο σύντροφός σου

από την Κατερίνα Πιπέρη

Μπορεί η εμφάνιση να είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς, αλλά όσο μπορεί να σε γοητεύσει η ομορφιά της ψυχής δεν μπορεί να σε γοητεύσει η εξωτερική ομορφιά. Ναι, σαφώς και πρέπει να σου αρέσει εμφανισιακά ο σύντροφος σου, αλλά ο χαρακτήρας του είναι ακόμα πιο βασικός. Αν θέλεις να αναπτύξεις μαζί του έναν δυνατό δεσμό και να διατηρήσεις το πάθος και την αγάπη στην σχέση σας θα πρέπει να θαυμάζεις και να εκτιμάς τον χαρακτήρα του. Εννοείται, πως θα υπάρχουν και στοιχεία σε αυτόν που σε εκνευρίζουν, όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί άλλωστε. Αλλά αν στην βάση των χαρακτήρων σας υπάρχουν κοινά θεμέλια, η σχέση σας είναι γραφτό να κρατήσει. Μπορεί όλοι να ψάχνουμε τον έναν και μοναδικό, τον ιδανικό σύντροφο, αλλά συγνώμη που θα στο πω. Δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι έχουμε πάθη, έτσι δεν είμαστε τέλειοι. Το μυστικό είναι να βρεις έναν σύντροφο όπου τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του και τα αρνητικά στοιχεία του δικού σου χαρακτήρα δεν επηρεάζουν την κοινή σας ζωή.

Καλοσύνη

Αυτό το στοιχείο θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή της λίστας σου, όσον αφορά τα στοιχεία που καλό είναι να έχει ο σύντροφος σου. Η καλοσύνη είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη αρετή στην ζωή σου. Και όχι δεν είναι καθόλου δεδομένο πως κάθε άνθρωπος που γνωρίζεις χαρακτηρίζεται από πραγματική καλοσύνη. Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που είναι αλτρουιστές είναι περισσότερο ελκυστικοί για το αντίθετο φύλο. Έτσι, ξεκίνα να κάνεις καλές πράξεις και να βοηθάς όσο μπορείς τους γύρω σου γιατί τα οφέλη είναι πολλά.

Κοινές εμπειρίες ζωής

Κάποιος που έχει ζήσει παρόμοιες εμπειρίες με εσένα μπορεί να σε καταλάβει. Μπορεί να καταλάβει την άσχημη διάθεση που έχεις σήμερα, τα νεύρα ή τον λόγο που δεν δίνεις πολλές ευκαιρίες. Για παράδειγμα αν δύο άνθρωποι που είναι ζευγάρι έχουν μεγαλώσει και οι δύο κοντά στην οικογένεια τους θα δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτήν και θα την βάζουν πάνω από όλα. Έτσι, μπορούν να ταιριάζουν πιο εύκολα σε σύγκριση με κάποιο άλλο άτομο, το οποίο έχει μεγαλώσει με διαφορετικό τρόπο. Σίγουρα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει. Οι κοινές εμπειρίες ενώνουν τους ανθρώπους και τους φέρνουν πιο κοντά.

Αξίες και στόχους που συμβαδίζουν 

Αν είσαι γυναίκα καριέρας θα είναι περισσότερο εύκολο να ταιριάξεις με κάποιον άνθρωπο που αγαπά με τον ίδιο τρόπο την δουλειά του και έχει υψηλές βλέψεις. Τώρα θα μου απαντήσεις και τι οικογένεια μπορούν να φτιάξουν αυτοί οι άνθρωποι ή πότε θα καταφέρουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον αν δουλεύουν τόσο πολύ; Αρχικά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γεννημένοι για οικογένεια και παιδιά. Επίσης όταν θέλεις και είσαι πραγματικά ερωτευμένος με τον άνθρωπο σου μπορείς να βρεις και χρόνο και όρεξη και τα πάντα. Αν ο σύντροφος σου έχει τις ίδιες αξίες και στόχους με εσένα θα μπορεί να σε καταλάβει και να σε στηρίξει, αφού το ίδιο περιμένει και χρειάζεται και από εσένα. Για να μην αναφέρω, πως αν υπάρχει και λίγος ανταγωνισμός στην σχέση σας θα λειτουργήσει σαν αφροδισιακό.

Να είναι και λίγο διαφορετικός από εσένα

Ναι με τον σύντροφο σου πρέπει να έχετε κοινά όνειρα, κοινούς στόχους, κοινά, πολλά κοινά, αλλά τι γίνεται με την διαφορετικότητα. Μία σχέση για να πετύχει χρειάζεται ισορροπία. Και αν συμφωνείτε σε όλα τα ζητήματα, τους πρώτους μήνες μπορεί να σου μοιάζει πως βρήκες τον άντρα της ζωής σου, αλλά αργότερα στο υπογράφω πως θα βαρεθείς και μάλιστα πολύ. Χρειάζεται ο σύντροφος σου να είναι διαφορετικός από εσένα για να υπάρχει ενδιαφέρον στην σχέση σας, να έχει να σου προσφέρει κάτι και να έχεις να του προσφέρεις και εσύ. Να κάνετε ο ένας τον άλλον καλύτερο και να εξελίσσεστε μαζί. Γι’ αυτό μην ψάχνεις σε καμία περίπτωση κάποιον άνθρωπο που να έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία στον χαρακτήρα, στα γούστα ή τις συνήθειες με εσένα. Άλλωστε, μην ξεχνάς και ο παράδεισος καμιά φορά γίνεται λίγο… βαρετός.

Πάθος

Αν προσπαθείς να κάνεις σχέση με έναν άνθρωπο που δεν έχει πάθος για την ζωή του, για τα όνειρα του, για εσένα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ο ενθουσιασμός για κάτι μπορεί να μην κρατάει για πάντα αλλά είναι αυτό το στοιχείο που κάνει την ζωή μας ενδιαφέρουσα. Βρες έναν άνθρωπο που έχει όρεξη για ζωή, που δεν βαριέται, που προσπαθεί πάντα –όπως και εσύ- να ανανεώνει την σχέση σας και να την πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Και τότε θα δεις να εμφανίζονται και πυροτεχνήματα και να χτυπούν καμπάνες.