Skip to main content

Μήπως τα στάνταρ σου είναι υπερβολικά ψηλά;

από την Κατερίνα Πιπέρη

Πρόσφατα μιλούσα στο skype με μία αγαπημένη μου φίλη που ζει πολλά, πολλά χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Το θέμα; Μόλις είχε χωρίσει με τον αγαπημένο της. Η αλήθεια είναι πως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς την τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν και οι δύο τους τρελά ερωτευμένοι. Τι μπορεί να μεσολάβησε; Εμένα μου φάνηκε πολύ, πάρα πολύ αστεία. Χώρισαν γιατί ο πρώην πια αγαπημένος της δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην Ευρώπη και γενικά στο εξωτερικό. Χωρίς να φταίω έβαλα τα γέλια. Εντάξει, το ξέρω δεν είναι και η πιο σωστή αντίδραση που μπορούσα να κάνω όταν η φίλη μου, μου ανακοίνωσε πως χώρισε. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ και την ρώτησα " Ε και; Που είναι το πρόβλημα; Μπορείτε να ταξιδέψετε μαζί.", προσπαθώντας να σώσω την προηγούμενη αντίδραση μου. Το πρόβλημα της φίλης μου ήταν πως ο αγαπημένος της όσα θετικά στοιχεία και να είχε στον χαρακτήρα του, του έλειπε η "κουλτούρα" που προσφέρουν στον άνθρωπο τα ταξίδια. Και για εκείνη, αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο ήταν πολύ σημαντικό. Η φίλη μου ήθελε κάποιον που να έχει καλύτερη δουλειά από την ίδια και αυτομάτως να βγάζει περισσότερα χρήματα, να του αρέσουν και να έχει κάνει πολλά ταξίδια, να είναι μορφωμένος και να του αρέσει το θέατρο, να... να... να...! Όπως καταλαβαίνεις αν συνεχίσω την λίστα δεν μου φτάνουν δύο μέρες να γράφω. Μάλιστα, η λίστα της ήταν μη συζητήσημη ή διαπραγματεύσιμη. Η αλήθεια είναι, πως πολλές γυναίκες ψάχνουν τον "τέλειο" και δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως δεν υπάρχει, αφού οι άνθρωποι έχουμε πάθη και αυτομάτως είμαστε ατελείς. Παρακάτω θα βρεις 3 χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να γίνει πραγματικά χαρούμενη.

1. Όταν πρόκειται για θέματα οικονομικής φύσεως, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Για παράδειγμα αν ψάχνεις σπίτι, θα πρέπει να βρεις το καλύτερο σπίτι που μπορείς, το οποίο όμως να κοστίζει όσο και το budget που μπορείς να διαθέσεις. Όλοι μας ονειρευόμαστε βίλες με πισίνες και playroom, θα πρέπει όμως να "συμβιβαστούμε" με ένα απλό διαμέρισμα και να νιώθουμε πραγματικά ευλογημένοι που το έχουμε. Αν δουλέψουμε αρκετά βέβαια ή -σε εξαιρετικές περιπτώσεις- αν τύχουμε το λαχείο μπορεί η βίλα να φαίνεται μία πολύ καλή επιλογή.

2. Συχνά οι άνθρωποι περιμένουμε κάτι καλό στην ζώη μας και όταν αυτό έρχεται το απορρίπτουμαι. Γιατί; Μα αφού περιμένουμε το καλύτερο. Και όταν τελικά έρχεται το χειρότερο το δεχόμαστε με ενθουσιασμό. Όι άνθρωποι πολλές φορές είμαστε αχάριστοι και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε. Αντί να περιμένεις για τον τέλειο άνδρα φρόντισε να περάσεις όμορφες στιγμές και να ερωτευτείς έναν άνθρωπο με ατέλειες όπως είσαι και εσύ. Μαζί θα καταφέρετε να ενώσετε τα τέλεια και τα ατελή σημεία σας και να εξελιχθείτε μαζί. Επίσης αντί να στεναχωριέσαι που το σπίτι σου δεν είναι 300 τ.μ προσπάθησε να κάνεις την δική σου προσωπική φωλιά το μικρό σου σπίτι. Γέμισε το με αγαπημένα σου πράγματα, διακόσμησε το όπως εσύ επιθυμείς και πέρνα εκεί ομορφες στιγμές. Κάλεσε τους φίλους σου για ταινίες, μαγείρεψε, χαλάρωσε στον καναπέ, κάνε ότι σου αρέσει. Τώρα τι λές; Είναι ή δεν είναι πραγματικά τέλειο το σπίτι σου;

3. Άλλωστε, ποιους σου είπε πως το να έχεις τα πάντα θα σε κάνει αυτομάτως χαρούμενη. Τώρα που σου λείπουν κάποι χρήματα, δουλεύεις σκληρά, προσπαθείς να μορφώσεις και να εξελίξεις τον εαυτό σου και τς γνώσεις σου για να πετύχεις το καλύτερο που μπορεί για εσένα. Αν είχες άπειρα χρήματα γιατί να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι για εσένα; Αν το σπίτι σου είναι τεράστιο, τι άλλο να ονειρευτείς; Να μένεις σε γήπεδο; Δεν νομίζω. Το να μην έχεις τα πάντα στην ζωή σου σε κάνει να ονειρεύεσαι. Και τα όνειρα είναι το καλύτερο κίνητρο που θα σε βοηθήσει να φτάσεις πραγματικά ψηλά.