Skip to main content

6 παράγοντες που επηρεάζουν την λίμπιντο σου

από την Κατερίνα Πιπέρη

Ο έρωτας είναι μία μαγική διαδικασία. Ένα βλέμμα, η μυρωδιά κάποιου, μία λέξη είναι ικανή να σε κάνει να νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι και την καρδιά σου να φτερουγίζει. Για να αποφασίσεις αν κάποιος σου κινεί το ερωτικό ενδιαφέρον, μεσολαβούν από μόλις 90 δευτερόλεπτα μέχρι και 4 λεπτά. Και μετά όλα αλλάζουν. Και μετά ζείτε το έρωτα και το πάθος σας λες και είστε οι μοναδικοί άνθρωποι πάνω στην γη. Έρχονται όμως κάποιες στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις πως κάτι έχει αλλάξει, πως δεν νιώθεις την ίδια έλξη για τον άνθρωπο σου. Μα τι σου συμβαίνει; Τίποτα δεν σου συμβαίνει αγαπημένη μου αναγνώστρια. Ο έρωτας είναι θέμα χημείας. Όχι, όχι δεν εννοώ πως δεν σε ελκύει πια ο σύντροφος σου, αλλά πως κάτι άλλο έχει μπει εμπόδιο και έχει ρίξει στα τάρταρα την σεξουαλική σου διάθεση. Αναρωτιέσαι τι μπορεί να είναι; Ανακάλυψε παρακάτω!

Αλκοόλ

Μπορεί να νιώθεις πιο ευδιάθετη και ατρόμητη μετά από το δεύτερο ή το τρίτο ποτήρι κρασί, αλλά όσο αφορά το σεξ μάλλον έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το αλκοόλ έχει την δύναμη να μουδιάσει μία γυναίκα τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, κάνοντας την να μην είναι καθόλου ενδιαφέρουσα στην ερωτική πράξη, αλλά και να μην νιώθει τίποτα, πουθενά.

Πόνος

Μελέτες έχουν αποδείξει πως πολλές γυναίκες πονούν κατά την σεξουαλική πράξη, αλλά δεν τους προκαλεί κάποια απορία καθώς πιστεύουν πως είναι φυσιολογικό. Προφανώς, αν κάθε φορά που κάνεις σεξ πονάς, δεν θα νιώθεις την λίμπιντο σου να ανεβαίνει ποτέ. Θα πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς κάποιον γυναικολόγο για να δεις τι συμβαίνει.

Άγχος

Πολύ λογικό να επηρεάζει αυτός ο παράγοντας την λίμπιντο τόσο των γυναικών όσο και των αντρών. Προσπάθησε απλά να αφήνεις έξω από την κρεβατοκάμαρα σου τα προβλήματα και να απολαμβάνεις τις στιγμές με τον σύντροφο σου.

Δεν νιώθεις πια όπως ένιωθες

Στην αρχή μίας σχέσης όλα είναι πολύ hot, είσαι ερωτευμένη και θέλεις συνέχεια τον αγαπημένο σου. Όσο περνάει ο καιρός όμως η διάθεση σου για σεξ μπορεί να μειώνεται. Τότε θα πρέπει να σκεφτείς τι φταίει. Μήπως δεν είσαι πια ερωτευμένη με τον σύντροφο σου; Ή απλά σε έχουν καταβάλει τα προβλήματα και η καθημερινότητα. Όποια και να είναι η απάντηση, μπορείς να δώσεις λύση και θα δεις πως όλα θα αλλάξουν. Μπορείς να προσπαθήσεις να αναζωπυρώσεις το πάθος στην σχέση σου ή να χωρίσεις αν πιστεύεις πως δεν είναι ο κατάλληλος για εσένα. Διαφορετικά, αν απλά είσαι συνεχώς αγχωμένη, θα πρέπει να σκεφτείς πως στην ζωή σου χρειάζεσαι την μαγική τομή που θα φέρει την απαραίτητη ισορροπία.

Φαρμακευτική αγωγή

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι γεμάτος χημικές ουσίες. Όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα υγείας και λαμβάνεις μία φαρμακευτική αγωγή αυτές οι χημικές ουσίες μεταβάλλονται και αλλάζει ο τρόπος που νιώθεις. Τα καλά νέα; Δεν είναι κάτι μόνιμο. Έτσι μην πανικοβληθείς όταν δεν νιώθεις ιδιαίτερη έλξη και όρεξη για σεξ τις περιόδους που παίρνεις κάποια χάπια ! Μόλις ολοκληρώσεις την αγωγή τα δεδομένα θα αλλάξουν και πάλι.

Ασθένειες

Ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει πως ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κατάθλιψη σε έναν άνθρωπο. Έτσι, όπως καταλαβαίνεις σχετίζεται άμεσα με την μειωμένη όρεξη για σεξ. Αν νιώθεις πως η λίμπιντο σου είναι στα τάρταρα μπορεί να οφείλετε σε κάποια χρόνια ασθένεια που γνωρίζεις ή που δεν γνωρίζεις.