Skip to main content

6 πρωτότυπες συμβουλές για την σχέση σου

από την Κατερίνα Πιπέρη

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι καθόλου εύκολες. Δεν έχουν οδηγίες χρήσεις για να ξέρουμε πώς να φερθούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε σχέση. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η κάθε σχέση επίσης μοναδική. Έχουμε συνηθίσει βέβαια να ακούμε κάποιες συμβουλές για τις σχέσεις, οι οποίες με τα χρόνια έχουν σχεδόν περάσει στο DNA μας. Όπως φαίνεται όμως ήρθε η στιγμή να τις ανατρέψουμε και να δοκιμάσουμε και μία νέα συνταγή που πολύ πιθανόν να μας οδηγήσει στην … επιτυχία.

Πήγαινε για ύπνο θυμωμένη

Είμαι σίγουρη πως έχεις ακούσει αρκετές φορές ακριβώς το αντίθετο, πως δεν πρέπει να πηγαίνεις για ύπνο όταν είσαι μαλωμένη με τον αγαπημένος σου, πως πρέπει να λύσετε πρώτα τα θέματα σας και μετά να κοιμηθείτε αγκαλιά. Όχι, δεν είναι όλα τόσο εύκολα, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αρκετά πολύ πλοκές. Δεν πρέπει ντε και καλά να προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα με τον σύντροφο σου πριν πάτε για ύπνο και ο λόγος είναι πολύ απλός. Είστε και οι δύο κουρασμένοι και πιεσμένοι από την κατάσταση, έτσι είναι καλύτερα να πάτε για ύπνο, να ξεκουραστείτε, να αφήσετε τα γεγονότα να καταλαγιάσουν. Την επόμενη ημέρα μπορείτε να συζητήσετε ήρεμα και να βρείτε τις λύσεις που χρειάζεστε. Διαφορετικά θα συμφωνήσετε αναγκαστικά επειδή πρέπει να κοιμηθείτε και να είστε καλά. Αυτή η τακτική θα προκαλέσει προβλήματα στην επικοινωνία σας και θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε.

Δείξε κατανόηση

Οι άνθρωποι δεν είμαστε τέλειοι και αυτό το ξέρεις πολύ καλά. Τα πάθη μας και οι ατέλειες μας είναι όμως αυτά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε και πολύ συχνά είναι αυτά που θα ερωτευτεί ο αγαπημένος μας σε εμάς. Γιατί πολύ απλά αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους συντρόφους μας. Πολλές φορές ξεχνάμε πως και εκείνοι δεν είναι τέλειοι, έχουν ελαττώματα, τα οποία είναι μέρος της γοητείας τους. Αυτό θα πρέπει να το θυμάσαι πάντα και να μην προσπαθείς συνεχώς να αλλάξεις τον αγαπημένο σου. Ναι να εξελιχθείτε και οι δύο μέσα από την σχέση σας, αλλά κάποιες φορές πρέπει απλώς να παραδεχτείς και να αποδεχτείς πως αυτή είναι η προσωπικότητα του.

ΜΗΝ μαλώνεις μέσω μηνυμάτων

Λογικό, πολύ λογικό. Όταν καυγαδίζεις, όταν μαλώνεις, όταν συζητάς έντονα ένα πρόβλημα που έχεις με τον αγαπημένο σου πρέπει να τον κοιτάς στα μάτια, να βλέπεις τις αντιδράσεις του. Έτσι καταλαβαίνεις πολλά περισσότερα. Μέσω μηνυμάτων δεν μπορείς να καταλάβεις σχεδόν ποτέ τι είπε, γιατί το είπε, με ποιο σκοπό το είπε και καταλήγεις να κάνεις το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

Δες κι αυτό: 5+1 τρόποι για να πετύχεις στη δουλειά σου

Γράψε τις σκέψεις σου πριν μιλήσεις

Αν σκοπεύεις όμως να τον δεις από κοντά και να μιλήσετε για κάποιο θέμα που σας απασχολεί είναι καλό να δοκιμάσεις να γράψεις τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί. Θα σε βοηθήσει να βάλεις την σκέψη σου σε τάξη, ενώ μπορεί να συνειδητοποιήσεις πράγματα που με ένα μπερδεμένο μυαλό να μην είχες συνειδητοποιήσει. Δοκίμασε το και πολύ πιθανόν να σε βοηθήσει.

Να εκφράζεις τις ανάγκες σου

Σε εμάς τις γυναίκες αρέσει πολύ να μιλάμε για τα συναισθήματα μας, να συζητάμε και πολλές φορές να τα υπεραναλύουμε. Ναι είμαστε ένοχες, αλλά κάπως πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ κλειστό άντρα που δεν μιλά καθόλου. Και κάπως έτσι φτάνουμε στην υπερβολή κάποιες φορές. Επίσης, έχουμε βαρεθεί να ακούμε τους άντρες να λένε πως οι γυναίκες είμαστε γκρινιάρες. Ναι μπορεί να είμαστε, αλλά για κάποιο λόγο γκρινιάζουμε. Το πρόβλημα είναι πως μερικές από εμάς για να μην φανούμε γκρινιάρες στους αγαπημένους μας κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν μιλάμε για τις ανάγκες μας. Μην το κάνεις αυτό, αν θέλεις να πεις κάτι στον σύντροφο σου να το πεις. Μην περιμένεις να το καταλάβει από μόνος του γιατί δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Να διαφωνείς μαζί του

Είμαι σίγουρη πως έχει καταλάβει τι εννοώ. Είμαι επίσης σίγουρη πως ξέρεις τουλάχιστον μία γυναίκα που κάθε φορά που βρίσκεται σε μία σχέση εναρμονίζεται με το περιβάλλον του συντρόφου της, υιοθετεί τα δικά του γούστα, τις προτιμήσεις, ακόμα και τις απόψεις του. Εμείς όμως δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία των γυναικών. Εμείς έχουμε άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη και δεν διστάζουμε να την εκφράσουμε στον αγαπημένο μας. Μην διστάσεις να πεις «όχι δεν συμφωνώ μαζί σου»!