Skip to main content

Ρουτίνα ομορφιάς: Βάλ'τη στη ζωή σου!

από την Κατερίνα Πιπέρη

Τον τελευταίο καιρό ο κόσμος της ομορφιάς και του skincare μου έχει κλέψει την καρδιά. Το δέρμα είναι πολύτιμο για όλες τις γυναίκες και πρέπει να το φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Και ευτυχώς πλέον υπάρχουν άπειρα προϊόντα περιποίησης, ώστε να διαλέγει η καθεμία ότι ακριβώς χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματος της.

Η τεράστια αυτή ποικιλία βέβαια, μπορεί να σε έχει μπερδέψει. Και εμένα λίγο. Όχι τόσο να διαλέξω τον τύπο των προϊόντων, αφού γνωρίζω τον τύπο του δέρματος μου και επιλέγω τα αντίστοιχα υλικά. Με δυσκολεύει πολύ η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζω να προϊόντα περιποίησης προσώπου.

Και μάλλον ήρθε η στιγμή να ξεμπερδέψω εμένα, αλλά και εσένα.

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το Νο 1 βήμα που πρέπει να κάνεις όταν επιστρέφεις στο σπίτι. Αφαιρείς αμέσως το μακιγιάζ με ότι σε βολεύει καλύτερα. Υπάρχουν μαντιλάκια, υγρά ή ειδικές λοσιόν. Αυτό που θα σε συμβούλευα εγώ να κάνεις είναι, ακόμα και τις ημέρες που δεν έχεις βάλει καθόλου μακιγιάζ στο πρόσωπο σου, μόλις επιστρέψεις σπίτι κάνε την ίδια διαδικασία. Η επιδερμίδα μας μολύνεται από την ατμόσφαιρα, η οποία περιέχει βλαβερές ουσίες. Όταν θα κοιτάξεις το βαμβάκι θα εκπλαγείς με το πόσο «βρώμικο» ήταν το πρόσωπο σου.

Επίσης, ακόμα και να είσαι κουρασμένη ή να έχεις γυρίσει από το πάρτι του Σαββάτου και να θέλεις να πέσεις αμέσως στο κρεβάτι δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ να κοιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου, αφού δεν της επιτρέπεις να αναπνεύσει.

Απολέπιση

Πολλές γυναίκες παθαίνουν εμμονή με το πρόσωπο τους και στην προσπάθεια να το καθαρίσουν στην εντέλεια κάνουν καθημερινά απολέπιση. Πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος, καθώς όπως λένε και οι δερματολόγοι με την πάροδο του χρόνου το δέρμα είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να ερεθίζεται πολύ πιο εύκολα και να γίνει πιο ευαίσθητο σε κάποια συστατικά. Η συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από το πόσο δυνατό είναι το προϊόν που χρησιμοποιείς. Αν έχεις κάποια συσκευή απολέπισης, καλό είναι να το χρησιμοποιείς μόνο μία φορά του μήνα, ενώ αν είναι κάποιο ελαφρύ προϊόν ίσως χρειάζεται πιο συχνή χρήση.

Ότι και να διαλέξεις είναι πολύ σημαντικό να δίνεις προσοχή στις αντιδράσεις της επιδερμίδας σου.

Τονωτικό  

Είναι το τελευταίο βήμα που πρέπει να έχεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου, για να είσαι σίγουρη πως έχεις αφαιρέσει κάθε πιθανά σωματίδια βρωμιάς από την επιδερμίδα σου. 

Ορός, Κρέμα ματιών

Σε αυτή την κατηγορία προϊόντων περιποίησης, η κάθε γυναίκα επιλέγει αυτό που ταιριάζει στο δικό της δέρμα, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει.

Ο ορός έχει σχεδιαστεί για να παρέχει δραστικά αποτελέσματα και για συγκεκριμένους σκοπούς. Για αυτό πρέπει να εφαρμόζεις έναν ορό για τα σημεία που μπορεί να εμφανιστούν ρυτίδες, έναν άλλον για τις σκοτεινές κηλίδες και έναν τρίτο αν θέλεις να αντιμετωπίσεις σημάδια ακμής.

Ο ορός με βιταμίνη C είναι εκείνος που ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες, αφού καλύπτει τα πιο συχνά ζητήματα όπως οι λεπτές γραμμές και τα σημάδια της ακμής.

Ενυδατική και αντηλιακή κρέμα

Αυτό είναι το τελευταίο, αλλά και το πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση του προσώπου σου. Επέλεξε την ενυδατική κρέμα σου με πολύ προσοχή και ενώ έχεις συμβουλευτεί κάποιον ειδικό. Το αντηλιακό επίσης είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο φαντάζεσαι. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι απολαυστικές, αλλά είναι και βλαβερές. Μην φεύγεις ΠΟΤΕ από το σπίτι αν δεν έχεις απλώσει στην επιδερμίδα σου αντηλιακό.