Skip to main content

5 τρόποι για να κάνεις πιο απλή την ζωή σου

από την Κατερίνα Πιπέρη

Πλέον, τα προγράμματα μας είναι γεμάτα με υποχρεώσεις, to do λίστες, ενώ συνεχεία χτυπά το κινητό για να μας υπενθυμίσει όλα όσα έχουμε να κάνουμε. Είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνεις καλά τι εννοώ και πως «βασανίζεσαι» και εσύ αρκετά από όλα αυτά τα «πρέπει» της καθημερινότητας σου. Όσο περίπλοκες και να είναι οι ημέρες μας όμως πάντα θα υπάρχουν τρόποι για να τις κάνεις πιο απλές και απολαυστικές.

Ανακάλυψε 5 εύκολους τρόπους

 1. Μην το παρακάνεις με τους στόχους

Μπορεί το να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου, να μαζέψεις χρήματα για εκείνο το ονειρεμένο ταξίδι στο Παρίσι, να αγοράσεις ένα μεγάλο, σύγχρονο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης ή να φοράς συνεχώς καινούρια ρούχα να είναι πολύ εντυπωσιακά όνειρα, αλλά ίσως είναι λίγο too much. Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως πρέπει να αφήσεις τα όνειρα σου, όσο μεγάλα και να είναι . Σε συμβουλεύω απλά να ξεκινήσεις βήμα- βήμα με μικρούς στόχους μέχρι να φτάσεις όσο πιο ψηλά επιθυμείς.

 • Βάλε προτεραιότητα στους στόχους σου
 • Δημιούργησε μία «θέλω» και μία «To do» λίστα
 • Κατέληξε στους τελικούς σου στόχους και κάνε focus σε έναν κάθε φορά
 1. Κάνε ξεκαθάρισμα στο σπίτι σου

Ένα ακατάστατο σπίτι δεν σημαίνει αυτομάτως μία ακατάσταση ζωή, αλλά μπορεί να χαλαρώσεις πολύ πιο εύκολα και περισσότερο όταν το σπίτι σου είναι καθαρό και περιποιημένο. Ξεκαθάρισε όσα πράγματα χρειάζεσαι και προσπάθησε να τα οργανώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Ότι δεν χρειάζεσαι, σκέψου αν μπορείς να το μεταποιήσεις ώστε να το χρησιμοποιήσεις και πάλι, αν μπορείς να το χαρίσεις σε κάποιον που το έχει ανάγκη ή αν πρέπει να καταλήξει στον κάδο των σκουπιδιών.

 • Πέτα ότι δεν χρειάζεσαι
 • Επένδυσε σε έπιπλα και διακοσμητικά που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι
 1. Μείωσε το καθημερινό στρες

Μην έχεις συνεχώς ανοιχτό το wifi, μην ξυπνάς τελευταία στιγμή και μην γεμίζεις το πρόγραμμα σου όσο μπορείς με τόσο πολλές υποχρεώσεις που στο τέλος δεν μπορείς να τις ολοκληρώσεις. Εφόσον γνωρίζεις ποια είναι τα πράγματα που σε κάνουν να αγχώνεσαι και να ανεβάζουν τα επίπεδα του στρες σου, προσπάθησε να τα ελαττώσεις ή βρες τρόπους για να διαχειρίζεσαι το άγχος σου.

 • Δημιούργησε μία to do λίστα
 • Κάνε κάτι που σε χαλαρώνει
 • Μην το παρακάνεις με τις υποχρεώσεις
 1. Μείωσε τις ώρες που περνάς μπροστά από μία οθόνη

Δεν ξέρω για εσένα, εγώ πάντως αν με αφήσεις με ένα μπουκάλι νερό δίπλα μου μπορώ να περάσω απεριόριστες ώρες μπροστά σε μία οθόνη. Θα χαζέψω στο instagram, θα δω άπειρα βίντεο στο yutube, θα ξεκινήσω μία νέα σειρά. Και κάπου εκεί αντίο ζωή, χάνω την αίσθηση του χρόνου, χάνω όλη μου την ημέρα. Το πρωί γίνεται βράδυ και εγώ δεν έχω κάνει σχεδόν τίποτα. Αν θέλεις να κάνεις μία πραγματική αλλαγή στην ζωή σου κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές και αξιοποίησε διαφορετικά τον χρόνο σου.

 • Διάβασε ένα βιβλίο
 • Κλείσε το κινητό σου
 • Πήγαινε για τρέξιμο
 1. Εστίασε στο παρόν

Κάπου εδώ ίσως να με κατηγορήσεις κάπως επειδή σε προτρέπω να κάνεις to do λίστες καθημερινά για να είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί βέβαια κάπως πιεστικό. Να είσαι δηλαδή συνεχώς με μία λίστα καθηκόντων στο χέρι κοιτώντας την ώρα. Κάποιες υποχρεώσεις δεν μπορούν να παραληφθούν όμως, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι έτσι ακόμα και τα Σαββατοκύριακα ή όταν γυρνάς από την δουλειά. Τότε έχεις όλο τον χρόνο δικό σου για να κάνεις όλα όσα θέλεις και σε ευχαριστούν. Μην σκεφτείς την αυριανή γεμάτη ημέρα που σε περιμένει, σκέψου μόνο πόσο χαίρεσαι αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτό το βιβλίο.