Skip to main content

Έλεγξε τη σκέψη σου για να έλξεις αυτά που επιθυμείς

Ο Νόµος της Έλξης πήρε αυτήν την ονοµασία πρόσφατα. Σπόροι συνείδησης, όµως, έχουν περάσει σε πολλές λαϊκές εκφράσεις όπως: «ό,τι σπέρνεις θερίζεις», «όπως στρώσεις θα κοιµηθείς», «εκεί που στρέφεις την προσοχή σου η ενέργειά σου ρέει», «αυτό στο οποίο εστιάζεις, µεγεθύνεται».

Κατά καιρούς, οι άνθρωποι του έχουν αποδώσει διάφορες ονοµασίες και χαρακτηρισµούς, σε µια προσπάθεια να ερµηνεύσουν καταστάσεις που δεν επιδέχονται εξήγηση βάσει των γνωστών φυσικών φαινοµένων. Αυτές οι ονοµασίες ουσιαστικά καταφέρνουν να εγκλωβίσουν και να αποδυναµώσουν τον άνθρωπο, καθώς δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη που έχει ο ίδιος στο να δηµιουργήσει τη ζωή του. Ενδεικτικά παραδείγµατα τέτοιων ονοµάτων ή χαρακτηρισµών, µεταξύ άλλων, είναι: η µοίρα, η τύχη, το κάρµα, «ήταν γραφτό», «µπήκε στη θέση του», «σύµπτωση», «συγχρονικότητα».

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουµε ότι η ουσία του Νόµου της Έλξης, όσον αφορά την ενεργειακή αλληλεπίδραση µεταξύ δύο αντικειµένων, διδάσκεται ως φυσικό φαινόµενο στο µάθηµα της Φυσικής, όπου εκφράζεται ως «Δράση-Αντίδραση», «Αίτιο-Αιτιατό». Ωστόσο, η εφαρµογή του προσανατολίζεται αποκλειστικά στον περιορισµένο χωροχρόνο της φυσικής µας διάστασης και δεν καθοδηγείται ο νους, τουλάχιστον µέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο, ώστε να αναζητήσει εφαρµογές και σε άλλα πεδία.

Μέχρι αυτό το σηµείο, έχετε µάθει ότι οι σκέψεις, τα συναισθήµατα και οι πράξεις σας παράγουν ενέργεια µε συγκεκριµένη δόνηση και συχνότητα, που µε τη σειρά της έλκει σκέψεις, συναισθήµατα και πράξεις παρόµοιας ενέργειας.

Τι σηµαίνει αυτό; Ότι µπορείτε να προσελκύσετε µόνο τις ενέργειες που οι ίδιοι εκπέµπετε. Δηλαδή, προσελκύετε τις «ποιότητες» εκείνες που οι ίδιοι κατέχετε.

Εφόσον κάνετε σκέψεις αφθονίας, αυτές οι σκέψεις έχουν µια ενεργειακή δόνηση που εκπέµπεται στο περιβάλλον και ως αποτέλεσµα προσελκύει ενέργεια παρόµοιας δόνησης, δηλαδή προσελκύει αφθονία.

Το ίδιο όµωςσυµβαίνει όταν κάνετε σκέψεις στέρησης ή περιορισµού. Εάν πιστεύετε ότι κάτι που έχετε ήδη στην εµπειρία σας δεν είναι αρκετά καλό, στέλνετε αυτήν την ενεργειακή δόνηση και το σήµα προς τα έξω, µε αποτέλεσµα να ανακυκλώνετε το βίωµα αυτό. Και αυτό συµβαίνει διότι ο Νόµος της Έλξης εξασφαλίζει πάντα και µε συνέπεια ότι θα λάβετε περισσότερα από αυτά που σκέφτεστε.

Εάν νιώθετε αρνητικά συναισθήµατα, προσελκύετε και βιώνετε την αρνητικότητα, ακόµα και αν δεν το επιδιώκετε. Εάν νιώθετε θετικά συναισθήµατα, προσελκύετε και βιώνετε θετικές εµπειρίες ζωής, έστω και αν δεν το κάνετε συνειδητά. Νωρίτερα αναφέρθηκα στο ότι µπορείτε να προσελκύσετε µόνο εκείνες τις «ποιότητες» που κατέχετε. Αυτό ουσιαστικά σηµαίνει ότι, εάν θέλετε να βιώσετε ελευθερία και χαρά, πρέπει να εκπέµψετε την ενέργεια και τη δόνηση της ελευθερίας και της χαράς. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύετε κατά συρροή αυτές τις ποιότητες στη ζωή σας.

Είναι εποµένως εξαιρετικά σηµαντικό να αποκτήσετε συνείδηση του πού εστιάζει η σκέψη σας και τού τι νιώθετε ανά πάσα στιγµή, διότι ο νόµος δεν κάνει καµία διάκριση και σας παραδίδει αδιακρίτως και τα δύο: αυτά που είναι επιθυµητά και αυτά που δεν είναι, ανάλογα µε το σήµα που εκπέµπετε σε κάθε περίπτωση.

Ανάλογα µε το σήµα που εκπέµπετε, ο Νόµος παραδίδει και τα δύο, αυτά που είναι
ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ και αυτά που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ.

 

 

Η συνειδητοποίηση ότι µόνοι σας έλκετε τις καταστάσεις που δεν επιθυµείτε, είναι εξαιρετικά σηµαντική για να µπορέσετε να προχωρήσετε σε αλλαγή της ζωής σας. Εάν αναρωτιέστε πώς θα το κάνετε, είναι πολύ απλό τώρα που γνωρίζετε τον Νόµο της Έλξης. Από µικρή ηλικία έχετε εκπαιδευτεί να προσέχετε, να εστιάζετε και να συζητάτε για όσα δεν θέλετε. Έχετε συνηθίσει να βυθίζεστε στις αρνητικές σκέψεις που µπορεί να σας δηµιουργήσει ένα γεγονός, όπως είναι ο θυµός, ο φόβος, η απογοήτευση, η ανησυχία ή η στέρηση. Επικεντρώνοντας την προσοχή σας σε αυτές τις σκέψεις ή σε αυτά τα συναισθήµατα, τους προσθέτετε ενέργεια και τα µεγεθύνετε.

Αυτό εν ολίγοις σηµαίνει ότι άθελά σας δηµιουργείτε πιο πολλές από αυτές τις αρνητικές καταστάσεις, γιατί, όπως είπαµε, ο Νόµος της Έλξης λειτουργεί αδιάκοπα και αδιακρίτως.

Για παράδειγµα, εάν πιστεύετε ότι έχετε παραπανίσια κιλά και νιώθετε δυστυχισµένοι για το σώµα σας, είναι πολύ δύσκολο για εσάς να ανακαλύψετε και να υιοθετήσετε µια δραστήρια, θετική στάση που θα σας βοηθήσει να αναλάβετε δράση για να δηµιουργήσετε το σώµα που επιθυµείτε και µέσα στο οποίο θα νιώθετε όµορφα. Τέτοιου είδους προσπάθειες, εξ ορισµού, αντιτίθενται στον Νόµο της Έλξης.

Εάν νιώθετε απογοήτευση γιατί µια επαγγελµατική σας κίνηση δεν απέφερε το επιθυµητόαποτέλεσµα, αυτό δεν µπορεί να βελτιωθεί. Γιατί βελτίωση στο πρόσωπο της αποθάρρυνσης θα αψηφούσε τον νόµο.

Εάν πάλι νιώθετε συνεχώς θυµωµένοι γιατί κάποιος σας έχει εκµεταλλευτεί, σας έχει πει ψέµατα, σας έχει ατιµάσει ή σας έχει κλέψει, καµία δράση δεν είναι ικανή να σταµατήσει την ανακύκλωση αυτών των γεγονότων, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο µε τον νόµο.

Όταν λοιπόν µάθετε να ελέγχετε τις σκέψεις και τα συναισθήµατά σας για να µην έλκετε αυτά που δεν επιθυµείτε, τότε θα έχετε ένα πραγµατικόπροβάδισµα. Πόσο µάλλον, εάν µάθετε να κατευθύνετε τις σκέψεις και τα συναισθήµατά σας προς τα θετικά που επιθυµείτε να βιώσετε. 

Από το βιβλίο "Γιατί δεν μου το είπε κανείς" της Ν. Μαντζικοπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.