Skip to main content

Ο μύθος που μας κρατά πίσω στην ζωή

από την Κατερίνα Πιπέρη

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αγαπώ την μόδα και ότι σχετίζεται με αυτή. Σχεδιασμός ρούχων, περιοδικά, sites. Ειδικά, τα site έχουν αποδειχθεί η μεγαλύτερη αγάπη μου. Λατρεύω να διαβάζω κείμενα, να ενημερώνομαι, να εμπνέομαι για τα δικά μου outfits κλπ. Θα με ρωτήσεις πως ξεκίνησε όλο αυτό. Κάποια στιγμή στο λύκειο ανακάλυψα τα blogs, τα οποία είχαν σχέση με την μόδα, την ομορφιά και πραγματικά ένιωσα πως ανακάλυψα τον κόσμο. Βέβαια τότε όταν μίλησα για αυτό το θέμα στις φίλες μου με κοίταξαν περίεργα, αφού δεν ήμασταν εξοικειωμένοι τόσο πολύ όπως τώρα. Ερωτεύτηκα τα blogs από την πρώτη στιγμή και μάλιστα στο μυαλό μου είχα ήδη δημιουργήσει το πώς θα ήθελα να είναι το δικό μου. Τα πάντα. Το όνομα, τον σχεδιασμό, ακόμα και τα χρώματα. Parisionista θα ήταν το όνομα και θα προερχόταν από τα δύο πράγματα που αγαπώ περισσότερο το Παρίσι, Paris και την μόδα, Fashionista. Από τότε θυμάμαι να το ονειρεύομαι. Οι φίλες μου με συμβούλευαν πάντα να το κάνω, να μην το φοβηθώ. Άλλωστε ήταν το όνειρο μου. Εγώ όμως πάντα κολλούσα, φοβόμουν τι θα πει ο κόσμος, σκεφτόμουν τον ανταγωνισμό, υποστήριζα πως υπάρχουν άλλες fashion bloggers που το κάνουν πολύ καλύτερα από εμένα. Και έτσι τα χρόνια πέρασαν, σπούδασα κάτι άλλο, αλλά το Parisionista ήταν πάντα το όνειρο μου. Μέχρι την στιγμή που συνειδητοποίησα πως δεν έχω να χάσω κάτι και πως έπρεπε να το δοκιμάσω. Άλλωστε γιατί να μην πάει καλά, εγώ θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και στο τέλος τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει.

Και αυτό ακριβώς έκανα. Είχα πολύ στήριξη τόσο από την οικογένεια όσο και από τους φίλους μου, άρα είχα τα πάντα. Το μόνο που έμενε είναι να τακτοποιήσω το τεχνικό μέρος, το οποίο προφανώς και δεν γνώριζα. Συνεργάστηκα με έναν web designer, του εξήγησα τι ακριβώς θέλω και πως το θέλω, ενώ το logo του blog ανέλαβε ένας καλός μου φίλος. Και να που φέτος έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα. Έφτιαξα το blog μου, όπως ακριβώς το ονειρευόμουν όταν ήμουν στην εφηβεία.

Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο υπερήφανη νιώθω κάθε φορά που το βλέπω. Όχι τόσο επειδή έχει γίνει γνωστό, είναι ακόμα πολύ μικρούλι. Νιώθω περήφανη που ξεπέρασα τα ανούσια εμπόδια που τις περισσότερες φορές τοποθετούμε μόνοι μας στον εαυτό μας και ουσιαστικά έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα.

Σου λέω αυτή την ιστορία για έναν και μοναδικό λόγο. Πάντα να κυνηγάς τα όνειρα σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Πότε να μην συγκρίνεσαι με τους άλλους και ποτέ να μην σκέφτεσαι πως οι άλλοι θα κάνουν κάτι καλύτερα από εσένα. Όλοι είμαστε ξεχωριστοί και πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι με την μοναδικότητα μας.

Σκέψου ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο, σκέψου τρόπους για να το πετύχεις. Και μόλις τους βρεις στρώσου στην δουλειά. Προσπάθησε πολύ, σκέψου outside the box και όλα θα πάνε καλά. Η ζωή μας φέρνει από μόνη της έτσι και αλλιώς πολλά εμπόδια. Έτσι για ποιόν λόγο να τοποθετήσεις και άλλα στον εαυτό σου; Τι έχεις να κερδίσεις αν σκέφτεσαι αρνητικά για εσένα; Αν δεν πιστεύεις στην δύναμη που κρύβεις μέσα σου; Θα σου πω εγώ! Τίποτα δεν έχεις να κερδίσεις! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις απωθημένα και να μην έχεις την χαρά της τόλμης. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, το άστρο σου και απλά ζήσε την ζωή που σου αξίζει κάνοντας όσα περισσότερα όνειρα σου πραγματικότητα. Και αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω.