Skip to main content

Σωστό φλερτ: Αυτό το άρθρο θα σου ανοίξει τα μάτια!

από την Κατερίνα Πιπέρη

Το φλερτ είναι ζωή, είναι κινητήριος δύναμη για όλους μας. Μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση στην στιγμή. Ειδικά αν το φλερτ καταλήξει να γίνει ραντεβού με κάποιον που σου αρέσει πολύ είναι αρκετό για να χαμογελάς σαν μικρό παιδί μέσα στο αστικό, στο γραφείο και να σκορπάς καλημέρες και κοπλιμέντα σε όποιον συναντάς. Ακούγεται όμορφο σωστά; Πολύ σωστά. Και επειδή είμαστε στην εποχή της τεχνολογίας και της ανάπτυξης ο παλιός, παραδοσιακός τρόπος που υπήρχε για να γνωρίσεις κάποιον έχει αντικατασταθεί με τα online apps. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις; Είσαι παραδοσιακή ή προτιμάς το online dating; Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να προσέχεις και στις δύο περιπτώσεις.

Τι να προσέξεις αν προτιμάς το online dating;

Δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο προφίλ. Όποιο app ή site επιλέξεις για να φλερτάρεις και να γνωρίσεις κόσμο, φρόντισε να παρουσιάσεις με τον πιο σωστό τρόπο τον εαυτό σου. Μην πιεστείς να βρεις τρόπους για να τραβήξεις τον ενδιαφέρον των υπόλοιπων χρηστών. Αντιθέτως, προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου. Αν το χιούμορ είναι ένα από τα βασικά συστατικά του χαρακτήρα σου μην διστάσεις να κάνεις πλάκα με οποίον και να φλερτάρεις. Αν δεν σου απαντήσει ή δεν σου ξαναστείλει μήνυμα θα ξέρεις πως απλά δεν ταιριάζατε.

Να είσαι αληθινή. Και με αυτό εννοώ τόσο την εξωτερική εμφάνιση όσο και την συμπεριφορά σου. Επέλεξε προσεκτικά την φωτογραφία που θα βάλεις στο προφίλ σου, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπο σου. Απέφυγε το πολύ photoshop, τα φίλτρα και την υπερβολική επεξεργασία. Άλλωστε αν συναντήσεις κάποιον από κοντά θα δει ακριβώς πως είσαι εμφανισιακά και δεν θα είναι πολύ ευχάριστο να τον έχεις παραπλανήσει. Αλλά να είσαι αληθινή και όσον αφορά την προσωπικότητα, τα θέλω ακόμα και τα όρια σου! Μην αφήνεις κανέναν να σε πιέζει να κάνεις ή να μην κάνεις πράγματα! Να είσαι ειλικρινής με αυτό που ζητάς. Αν θέλεις να γνωρίσεις κάποιον με στόχο μία μελλοντική σχέση θα πρέπει να το πεις. Μπορεί ο συνομιλητής σου να ενδιαφέρεται για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ξέχνα τις γενικότητες. Όταν ξεκινάς μία συνομιλία με κάποιον νέο άνθρωπο ο στόχος και των δύο είναι ένας. Να γνωριστείτε. Συνεπώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια λογική εξήγηση, να του απαντάς πως σου αρέσουν τα ταξίδια και μέχρι εκεί. Πες του που έχεις ταξιδέψει, τι σου άρεσε στους τόπους αυτούς, ποια είναι τα πράγματα που παρατηρείς ή αν προτιμάς αεροπλάνο ή τρένο. Πες του ενδιαφέροντα και πιο συγκεκριμένα πράγματα. Διαφορετικά θα βαρεθεί και με το δίκιο του.

Μην τους προσπερνάς όλους. Το online dating σου προσφέρει μία πολύ μεγάλη ευκολία. Μέσα στην οθόνη του κινητού σου συγκεντρώνονται πολλές επιλογές για νέες γνωριμίες. Παρόλαυτα δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με το swiping, δηλαδή μην τους προσπερνάς όλους. Δώσε ευκαιρίες στους άλλους να σου μιλήσουν και ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Δείξει ενθουσιασμό. Για να συνεχίσει μία συζήτηση και να καταφέρετε να συναντηθείτε και εκτός κινητού και app, θα πρέπει να του δείξεις πως σου άρεσε η συζήτηση σας και χάρηκες που τον γνώρισες. Αν βέβαια αυτό είναι αλήθεια. Έτσι, θα δώσεις το κίνητρο στον άλλον να σου ξαναστείλει και να σου ξαναστείλει.

Τι να προσέξεις αν προτιμάς τα ραντεβού εκτός internet;

Think outside of the box. Ήρθε επιτέλους εκείνη η στιγμή που περίμενες τόσο καιρό και γνώρισες κάποιον που σου αρέσει πραγματικά πολύ. Και το ακόμα καλύτερο; Σου ζήτησε να βγείτε ραντεβού. Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα πρέπει να πάτε είτε για φαγητό είτε για ποτό. Μάλλον ήρθε η στιγμή να αφήσεις την φαντασία και την δημιουργικότητα σου ελεύθερες και να σκεφτείς πιο ενδιαφέροντα μέρη που θα σας δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις από το πρώτο σας ραντεβού.

Πρόσεξε τις πληροφορίες που μοιράζεσαι με κάποιον. Μπορεί να σου αρέσει πολύ ή να τον νιώθεις αρκετά κοντά σου από τα πρώτα κιόλας ραντεβού. Δεν χρειάζεται όμως να μοιραστείς πολλές πληροφορίες για την ζωή σου, όπως κάποια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή δυσκολίες που έχεις περάσει, καθώς κάποιος που σε γνωρίζει τώρα μπορεί να μην είναι έτοιμος. Άφησε τον χρόνο να περάσει και να αποδείξει αν η σχέση σας θα συνεχιστεί και θα δοκιμαστεί!

Να ακούς προσεκτικά το date σου. Τα πρώτα ραντεβού έχουν έναν τεράστιο ενθουσιασμό και από τις δύο πλευρές. Επίσης είναι οι φορές που μοιράζεσαι με κάποιον τις πιο βασικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για αυτόν, όπως πως πίνει τον καφέ του, τι ώρα ξυπνάει το πρωί ή ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό. Για να τα μάθεις όλα αυτά θα πρέπει να ακούς προσεκτικά το date σου καθώς μιλάει.

Περίμενε μέχρι να περάσεις μαζί του στην κρεβατοκάμαρα. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και με το τι θέλεις εσύ από αυτή την «σχέση». Αν ο στόχος σου ήταν να περάσεις ένα βράδυ μαζί του τόσο έξω όσο και στο σπίτι σου τότε όλα καλά. Κάντο και φρόντισε να το ευχαριστηθείς. Αν όμως εσύ έχεις άλλες βλέψεις για αυτή την σχέση και την βλέπεις λίγο πιο σοβαρά, μην κοιμηθείς μαζί του από το πρώτο βράδυ που θα βρεθείτε. Δώσε χρόνο στην σχέση σας και στον εαυτό σου μέχρι να είσαι σίγουρη πως θέλετε τα ίδια πράγματα.

Να θυμάσαι πως οι σχέσεις θέλουν πολύ δουλειά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως μόλις βρουν τον «ιδανικό» σύντροφο όλα τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα και η σχέση τους τέλεια. Αλλά κάνουν λάθους. Ακόμα και τον άνθρωπο της ζωής σου να βρεις, πρέπει να παλεύεις καθημερινά για την σχέση σας, να μην θεωρείς τίποτα δεδομένο και να προσπαθείς συνεχώς να κρατάς το ενδιαφέρον και το πάθος μεταξύ σας. Κανένας μας δεν είναι τέλειος, έχουμε πάθη και πολλές φορές δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι και αυτό μέρος της γοητείας και της προσωπικότητας του καθενός από εμάς. Απλά να θυμάσαι πως θα πρέπει να μπαίνεις στην θέση του συντρόφου σου και να προσπαθείς να τον δικαιολογείς. Και το ίδιο να κάνει εκείνος για εσένα.