Skip to main content

Θέλεις αλλαγή στη ζωή σου; Κάνε κλικ!

από την Κατερίνα Πιπέρη

Είμαι σίγουρη πως έχεις σκεφτεί πολλές φορές, ποιο είναι τοσ τοιχείο εκείνο που κάνει τους επιτυχημένους ανθρώπους να καταφέρνουν κάθε στόχο τους. Έχουν κάποιο ιδιαίτερο ένζυγο στο DNA τους; Πίνουν κάποιο μαγικό φίλτρο; Κάνουν κάτι διαφορετικό από εμάς; Εννοείται πως όχι, αλλά η αλήθεια είναι πως όντως έχουν στον χαρακτήρα τους ένα ιδιαίτερο στοιχείο. Κρατούν το μυαλό και τους ορίζοντες τους ανοιχτούς, δουλεύουν πολύ σκληρά μέχρι να πετύχουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί, κοιτάζουν μπροστά και βλέπουν λύσεις και όχι προβλήματα! Δεν έχει γεννηθεί κάποιος επιτυχημένος ή αποτυχημένος. Τα πάντα έχουν να κάνουν με την προσπάθεια, την δουλειά, τον κόπο που καταβάλλει ο καθένας και με το όραμα του!

Θετική σκέψη

Αν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις της ζωής σου, να είσαι σίγουρη πως θα παρατηρήσεις σημαντικές αλλάγες. Αντί να σκεφτείς "αποκλείεται να μου δώσουν προαγωγή, είμαι μόλις μερικούς μήνες στην εταιρεία", κάτσε και σκέψου τρόπους ή ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν για να πετύχεις τους στόχους σου. Αν γνωρίζεις κάποιον συνάδερφο σου, ο οποίος γνωρίζει σε τι πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή μην διστάσεις να ζητήσεις την βοήθεια του! Επίσης, αν δουλεύεις μεθοδικά και σκληρά, τότε να είσαι σίγουρη πως οι κόποι σου θα ανταμειφθούν. Φτάνει να μην επιτρέψεις στο μυαλό και την καρδιά σου να δηλητηριαστούν από αρνητικές σκέψεις και να μην είσαι απαισιόδοξη!

Σκέψου δημιουργικά

"Θέλω να δοκιμάσω εκείνη την ωραία συνταγή, αλλά μου λείπουν δυο συστατικά". Όλοι το έχουμε σκεφτεί αυτό κάποια στιγμή χωρίς να καταλάβουμε ότι κάνουμε λάθος. Σκέψου δημιουργικά και προσπάθησε να σκεφτείς κάποια άλλα υλικά, τα οποία βρίσκονται στο ψυγείο σου και θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να κάνεις την συνταγή που λιγουρεύεσαι! Και που ξέρεις το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλύτερο από ότι θα ήταν αν ακολουθούσες την συνταγή κατά γράμμα και εσύ να αποδειχθείς ένας νέος μικρός σεφ! Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να σκέφτεσαι και στο εργασιακό σου περιβάλλον. Με κάθε πρόβλημα ή κόλλημ απου παρουσιάζεται αντί να πελαγώνεις και να καταστροφολογείς, βρες λύσεις που μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Έτσι, η επιτυχία θα γίνει συνώνυμο του ονόματος σου.

Σκέψου στοχαστικά

Δεν είσαι ευχαριστημένη με τον τρόπο ζωής σου; Βρίσκεσαι σε μία εργασία που δεν σε ικανοποιεί; Αντί να τα βάφεις σκούρα και να βλέπεις παντού καταστροφή, σκέψου τρόπους που μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου και να την κάνεις καλύτερη! Είμαι σίγουρη πως την στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο θα το καταφέρεις και είναι πολύ λογικό. Δεν σου χρειάζεται καμία μαγική συνταγή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς τις επιτυχίες που έχεις καταφέρει με την αξία και την δουλειά σου. Σκέψου τα λάθη που έχεις κάνει, τα κίνητρα και οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις. Με αυτή την αναδρομή θα συνειδητοποιήσεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου, η οποία θα σου δώσει το κίνητρο που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. 

Κοινή σκέψη

Υπάρχει μία αρχή στις μεθόδους στρατηγικής και μάρκετινγκ που λέει πως αρχίζουμε να εμφανίζουμε στοιχεία στον χαρακτήρα μας, τα οποία προέρχονται από τα 5 πιο κοντινά μας άτομα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συναναστρέφονται κυρίως με άτομα που έχουν να τους προσφέρουν γνώσεις, ιδέες, έμπνευση και μαζί να εξελιχθούν σαν ομάδα. Αν έχεις βάλει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σου και αποτελεί όνειρο σου η επίτευξη του, φρόντισε να έχεις γύρω σου ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν. Σαφώς, δεν εννοώ να λειτουργείς χρησιμοθηρικά ή να ξεχάσεις τους υπόλοιπουυς φίλους σου, αλλά έχεις μόνο να κερδίσεις όταν γνωρίζεις και συζητάς με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέροντα και στόχους.