Skip to main content

9 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν στα όνειρά σου!

από την Κατερίνα Πιπέρη

Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου τις περνάς στην δουλειά σου. Τις περνάς σε ένα γραφείο, σε μία τάξη, σε μία εταιρεία και είτε σε κάνουν χαρούμενη είτε όχι. Και αν σε κάνουν χαρούμενη είμαστε εντάξει, αν όμως κάθε φορά που γυρνάς στο σπίτι με νεύρα ή κλάματα, ενώ τα πρωινά δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι τι γίνεται; Αλλάζεις δουλειά. Περνάς το 70% της ζωής σου στο εργασιακό σου περιβάλλον, άρα το ελάχιστο που πρέπει να συμβαίνει είναι να περνάς καλά. Να ανυπομονείς να ξυπνήσεις το πρωί, να θέλεις συνεχώς να εξελίσσεσαι! Πως θα το καταφέρεις αυτό; Για να σε βοηθήσω όσο μπορώ συγκέντρωσα παρακάτω κάποιες ερωτήσεις που πρέπει εσύ να κάνεις στον εαυτό σου. Πάρε βαθιές ανάσες και επιστράτευσε όλη σου την ειλικρίνεια.

Αν τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα με τι θα ήθελες να ασχολείσαι καθημερινά; Μπορεί να σου φαίνεται σχεδόν απίστευτο, αλλά ακόμα και οι πλούσιοι άνθρωποι θέλουν να δουλεύουν για να μπορούν να κρατούν το μυαλό σου απασχολημένο και σε εγρήγορση, αλλά και να για να περνούν με κάτι τις ώρες της ημέρας τους. Και έτσι ασχολούνται μόνο με αυτό που τους γεμίζει και τους δίνει χαρά. Αυτό θα πει ελευθερία, σωστά; Τι κι αν μπορούσες να το κάνεις και εσύ αυτό; Βρες αυτό που σου προσφέρει ένα μεγάλο χαμόγελο καθημερινά, εκείνο που σε κάνει να ανυπομονείς να πας στην δουλειά, δούλεψε το πολύ και προσπάθησε να το κάνεις επάγγελμα. Σου αρέσει πολύ η γιόγκα; Προσπάθησε να γίνεις όσο καλύτερη μπορείς, ώστε να κάνεις μαθήματα σε άλλες κοπέλες.

Αν μπορούσες να είσαι ο οποιοσδήποτε για μία εβδομάδα ποιος θα ήσουν; Σκέψου ποιον θαυμάζεις περισσότερο για δουλειά του. Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ποια είναι τα πιο κρυφά σου όνειρα και μέχρι που θα ήθελες να φτάσεις την επαγγελματική σου καριέρα.

Για ποιο θέμα θα μπορούσες να μιλάς ασταμάτητες ώρες; Έχεις σκεφτεί ποτέ πως όταν μιλάς για πράγματα – και ενίοτε για ανθρώπους- που αγαπάς πολύ δεν χορταίνεις την συζήτηση; Αυτό  για το οποίο μιλάς συνέχεια στην μαμά ή στην κολλητή σου είναι και εκείνο με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς στην ζωή σου.

Με τι είδους ανθρώπους θέλεις να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο; Πολλές φορές, οι απαντήσεις που ψάχνουμε να βρούμε βρίσκονται στα πιο εμφανή σημεία. Αν εξαιρέσουμε τις παιδικές σου φίλες, που γνωρίζεις όλη σου την ζωή και τις αγαπάς όπως και να χει. Οι υπόλοιποι άνθρωποι που υπάρχουν στην ζωή σου είναι ιδεαλιστές ή καλλιτέχνες ή μήπως ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες; Με εκείνους που επιλέγεις να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο σημαίνει πως έχετε πολλά κοινά σημεία προς συζήτηση ή σε εμπνέουν.

Δες κι αυτό: Κι αν αποτύχεις;

Αν ρωτήσεις την μαμά/κολλητή/ σύντροφο σου σε τι από όλα είσαι καλύτερη σύμφωνα με την άποψη τους, τι θα σου έλεγαν; Οι άνθρωποι μας, μας ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Και ακριβώς επειδή μας αγαπούν πραγματικά θα είναι ειλικρινείς μαζί μας. Άφησε λοιπόν τους αγαπημένους σου να σου πουν την αλήθεια. Μπορεί να είσαι πολύ καλή στο να ακούς τα προβλήματα των γύρω σου ή να είσαι πολύ οργανωτική. Μόλις ανακαλύψεις το στοιχείο εκείνο που σε κάνει να ξεχωρίζεις, προσπάθησε να το αναπτύξεις όσο περισσότερο μπορείς!

Τι είδους παιδί ήσουν; Εντάξει, σίγουρα έχεις αλλάξει πολύ από τότε που ήσουν 5 ή 12 ή 15. Τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας σου όμως παραμένουν σταθερά μέσα στον χρόνο. Σκέψου ποια ήταν τα όνειρα σου σαν παιδί, τι σκεφτόσουν κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο. Και που ξέρεις μπορεί να πάρεις απαντήσεις που δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα.

Γιατί σε προσεγγίζουν οι γύρω σου; Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι ανθρώπους να με προσεγγίζουν γιατί θέλουν να μου πουν τα προβλήματα ή τα μυστικά τους. Όχι δεν έγινε ψυχολόγος, αφού με κέρδισαν άλλες επιστήμες, αλλά έμαθα πως είμαι καλή ακροάτρια και εμπνέω εμπιστοσύνη σου γύρω μου, που αν με ρωτάς είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Ανακάλυψες και εσύ, τους λόγους για τους οποίους σε αγαπούν και σε προσεγγίζουν οι άνθρωποι και κάντο την δύναμη σου.