Skip to main content

Κάνε το καλοκαίρι σου πιο ενδιαφέρον!

από την Κατερίνα Πιπέρη

Το καλοκαίρι ο ήλιος μένει στον ουρανό πολλές ώρες, ο καιρός είναι ζεστός και εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μείνουμε κλεισμένες σπίτι. Και είναι απολύτως φυσιολογικό. Σε καταλαβαίνω, θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, να κάνεις καινούρια πράγματα και να ζήσεις νέες εμπειρίες. Αν φέτος το καλοκαίρι είσαι σόλο ή απλώς θέλεις να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου έχεις πολλές επιλογές που θα σου δημιουργήσουν τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Είτε θέλεις να εκμεταλλευτείς την εποχής για να κάνεις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την διασκέδαση είτε με άλλες που σχετίζονται με την εκπαίδευση συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο για να πάρεις πολύ ωραίες ιδέες.

Κάνε ηλιοθεραπεία

Ναι, ναι πολύ σωστά διάβασες. Και τώρα θα σκεφτείς που να πάω να κάνω ηλιοθεραπεία; Αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις πισίνες που βρίσκονται μέσα στην πόλη, πολύ πιθανόν και κοντά στην περιοχή σου, στις οποίες μπορείς να πας να κάνεις μία βουτιά, να δροσιστείς και να κάνεις ηλιοθεραπεία. Το πρωί που θα φύγεις για την δουλειά πάρε μαζί σου το μαγιό, το αντηλιακό και ένα βιβλίο ή περιοδικό. Μόλις τελειώσεις τις δουλειές σου, πήγαινε σε μία κοντινή πισίνα ή αν μπορείς στην θάλασσα και χαλάρωσε όσο περισσότερο μπορείς.

Πήγαινε για τρέξιμο στην εξοχή

Μπορεί τον χειμώνα να κλείνεσαι μέσα στα γυμναστήρια για να καταφέρεις να προπονηθείς, τους καλοκαιρινούς μήνες όμως δεν έχει το πρόβλημα της βροχής και του κρύο. Περίμενε να δύσει ο ήλιος – είπαμε μην πάθεις και ηλίαση- βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε στο κοντινότερο πάρκο για τρέξιμο. Πραγματικά θα το ευχαριστηθείς.

Κάνε ποδηλατάδα

Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την ιδέα. Ο καλός και ζεστός καιρός είναι ότι πρέπει για να πάρεις το ποδήλατο σου, να βάλεις ένα καπέλο και να βγει βόλτα. Μπορείς να ανακαλύψεις σημεία της γειτονιάς σου που δεν γνώριζες, θα μάθεις καλύτερα τους δρόμους και εννοείται θα αθληθείς. Όχι, το ποδήλατο δεν είναι ασχολία μόνο για παιδιά!

Επισκέψου μουσεία και θερινά σινεμά

Γέμισε τον καλοκαιρινό σου ελεύθερο χρόνο με ποιοτικές δραστηριότητες. Πήγαινε σε εκείνο το μουσείο που μέσα στον χειμώνα δεν πρόλαβες ή δες την καινούρια ταινία που κυκλοφόρησε σε κάποιο θερινό σινεμά.

Κάνε σχέδια

Τους καλοκαιρινούς μήνες, επιτέλους καταφέρνεις να έχεις κάποιον ελεύθερο χρόνο. Εκτός, από όσες δραστηριότητες ανέφερα παραπάνω είναι μία πολύ καλή επιλογή να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να σκεφτείς τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στην ζωή σου με τον ερχομό της νέας σεζόν. Μπορείς να κάνεις σχέδια για ένα μεγάλη ή μικρό ταξίδι που ονειρευόσουν πάντα. Μπορεί να συνειδητοποιήσεις πως δεν αντέχεις άλλο την δουλειά που έχεις και θέλεις να φύγεις. Ή πως επιτέλους θα ακολουθήσεις το όνειρο σου. Ότι και να είναι δώσε στο εαυτό σου χρόνο να ανασυγκροτηθεί!

Πειραματίσου με την μαγειρική

Το καλοκαίρι μας προσφέρει πολλές ποικιλίες λαχανικών και φρούτων. Επέλεξε συνταγές που χρειάζονται φρέσκα υλικά, ψώνισε ότι χρειάζεσαι και μπες την κουζίνα. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και δημιούργησε γλυκά και φαγητά! Έπειτα μπορείς να τα μοιραστείς με τους φίλους σου.