Skip to main content

Επεξεργασμένες τροφές: Ένας μύθος καταρρίπτεται...

Φαντάζομαι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς ότι καλό είναι να προσέχεις ποιες επεξεργασμένες τροφές καταναλώνεις. Τι έχεις ακούσει όμως γιατί τις υπερ-επεξεργασμένες; Μια νέα έρευνα έρχεται να μας πει ότι οι υπερ-επεξεργασμένες καλύπτουν πάνω από το μισό της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων και πρέπει να υπολογίζουμε πως λαμβάνουμε 90% παραπάνω ζάχαρη. Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές, όπως το γιαούρτι και το πολύσπορο ψωμί που είναι επεξεργασμένες, αλλά μας κάνουν καλό. Από την άλλη, υπερ-επεξεργασμένες είναι οι τροφές που περιέχουν χρωστικές, γλυκαντικά και άλλα χημικά που αλλάζουν τη σύσταση της τροφής. Η ζάχαρη που προστίθεται σε αυτές τις τροφές, μεταβολίζεται πολύ δύσκολα, άρα σου δημιουργεί αίσθημα πείνας και θέλεις να φας ακόμα περισσότερο! Δηλαδή; Φαύλος κύκλος. Ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγετε πολύ εύκολα την "κρυμμένη" ζάχαρη σε αυτές τις τροφές είναι να περιορίσετε τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τους καφέδες με πολλές γεύσεις και topings αλλά τα ανθρακούχα ποτά.